Digitale foto

Hoe maak ik een digitale foto?

Inleiding

Als je een werkstuk maakt, wordt het geheel een stuk mooier als je er een paar plaatjes of foto's aan toevoegt. Je wilt dan natuurlijk wel een plaatje dat aansluit bij je wensen. Als je ze op internet niet kunt vinden, kun je een digitale foto maken. Hieronder leg ik uit hoe je dat kunt doen.

Werkwijze

Er zijn verschillende digitale camera's in omloop. Bij de Mavica camera's van Sony werk je met een schijfje, die je er zo uit kunt halen en in de computer kunt stoppen. Bij andere camera's, zoals die van Canon, werken ze met een Flash-card, een schijfje met een aantal MB capaciteit. Om de foto's te bewerken en gebruiken, moet je ze via een kabel naar de computer zetten.

Het handige van deze camera's is, dat je meteen ziet wat je hebt gemaakt. Ook kan je de foto eindeloos bewerken, totdat hij naar wens is. Ik leg hieronder een paar foto-opties van een digitale camera uit. In dit geval de hierboven afgebeelde Canon PowerShot S10.

Zoomen

Je kunt in- en uitzoomen met de meeste digitale camera's. De hoeveelheid dat je in kan zoomen verschilt per camera. Met de PowerShot 10 kun je tot 8 keer inzoomen:

Verschillende foto-opties

Met de digitale camera heb je verschillende foto-opties. Onder normale omstandigheden gebruik je de gewone foto-modus, maar voor verschillende andere situaties heb je andere foto-technieken nodig, om het beste resultaat te krijgen. Bij de PowerShot 10 heb je de volgende extra opties:

Landscape

Landschap-modus

Ideaal voor landschappen en uitzichten.

sport

Snel schieter

Ideaal om beweging stil te zetten. Voor sport en actie foto's

Sport

Langzame schieter

Om langzame bewegingen en meerdere bewegingen naast elkaar vast te leggen.

Nachtmodus

Ideaal om 's nachts foto's mee te maken


Er zijn verschillende programma's waar je de foto's mee kunt bewerken. Vaak wordt de software met de camera meegeleverd. Anders kun je Paint Shop Pro gebruiken. Dit programma kun je downloaden en 30 dagen gebruiken.